- 8-10 małych bakłażanów lub 2-4 dużych
- 2 papryki 1 czerwona i 1 żółta
- karczochy jak macie to świeże jak nie to słoiczek grillowanych w oliwie jak w moim przypadku
- słoiczek oliwek
- słoiczek suszonych pomidorów
- cytryna
- bazylia
- 4-6 ząbków czosnku
- tymianek
- oliwa
Przygotowanie
Bakłażany przekroić w pół jak macie małe jak większe w krążki.Paprykę pokroić w duże paski,kostkę bez znaczenia.Warzywa wymieszać z olejem z suszonych pomidorów, czosnkiem i tymiankiem.Grillować do momentu aż zmiękną i nabiorą koloru co nada im smaku.Wymieszać z oliwkami,suszonymi pomidorami i karczochami dodać sok z cytryny sól i pieprz do smaku.Gotowe smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz