poniedziałek, 24 czerwca 2013

Burger Wołowy z boczkiem i serem



  • 0.5 kg mielonego mięsa wołowego
  • 1 czerwona cebula 
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki musztardy
  • natka pietruszki
  • ser w plastrach
  • boczek w plastrach
  • bułki do burgerów
  • sól i pieprz

Przygotowanie

Mięso przekładamy do miski.Cebulę kroimy w drobną kostkę,czosnek wycisnąć,drobno posiekać natkę pietruszki dodać do mięsa wymieszać z ketchupem i musztardą.Doprawić do smaku pieprzem i solą.Wymieszać wszystko na jednolitą masę.Mięso podzielić na równe części uformować kulki a następnie przycisnąć tak abyśmy otrzymali ładne burgery.Wstawić do lodówki na około pół godziny co zapobiegnie rozwalaniu się naszych burgerów.Na rozgrzanym grillu grillujemy burgery po około 4 do pięciu minut z każdej strony.W między czasie grillujemy nasz boczek w plasterkach i bułki.Układamy plasterek sera na ugrillowanym burgerze i kilka plastrów boczku wkładamy w bułkę.Gotowe smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz