- 0.5 kg mielonego mięsa wołowego
- 1 czerwona cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżki musztardy
- natka pietruszki
- ser w plastrach
- boczek w plastrach
- bułki do burgerów
- sól i pieprz
Mięso przekładamy do miski.Cebulę kroimy w drobną kostkę,czosnek wycisnąć,drobno posiekać natkę pietruszki dodać do mięsa wymieszać z ketchupem i musztardą.Doprawić do smaku pieprzem i solą.Wymieszać wszystko na jednolitą masę.Mięso podzielić na równe części uformować kulki a następnie przycisnąć tak abyśmy otrzymali ładne burgery.Wstawić do lodówki na około pół godziny co zapobiegnie rozwalaniu się naszych burgerów.Na rozgrzanym grillu grillujemy burgery po około 4 do pięciu minut z każdej strony.W między czasie grillujemy nasz boczek w plasterkach i bułki.Układamy plasterek sera na ugrillowanym burgerze i kilka plastrów boczku wkładamy w bułkę.Gotowe smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz