poniedziałek, 10 lutego 2014

Falafel burger




Składniki na falafel

  • puszka ciecierzycy ( 400 gr )
  • łyżeczka harissy
  • łyżeczka kminku
  • łyżeczka kolendry
  • pół cebuli drobno posiekanej
  • garść świeżej kolendry drobno posiekanej
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko
  • sól
  • szczypta kurkumy
Dodatki
Przygotowanie


  1. Wszystkie składniki na falafel mieszamy razem na jednolitą masę ( w przypaku rzadkiej masy dosypujemy więcej bułki tartej ).
  2. Formujemy burgery i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę
  3. Skrapiamy oliwą i grillujemy z obu stron do otrzymania złocistego koloru
  4. Serwujemy na ugrillowanym pieczywie naan  ze świeżymi warzywami polane tzatzikami oraz salsą.
  5. Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz