Składniki na falafel
- puszka ciecierzycy ( 400 gr )
- łyżeczka harissy
- łyżeczka kminku
- łyżeczka kolendry
- pół cebuli drobno posiekanej
- garść świeżej kolendry drobno posiekanej
- 2 łyżki bułki tartej
- jajko
- sól
- szczypta kurkumy
- sałata lodowa
- ogórek
- rzodkiewka
- szczypiorek
- pikantna salsa pomidorowa
- chleb naan
- tzatziki
- Wszystkie składniki na falafel mieszamy razem na jednolitą masę ( w przypaku rzadkiej masy dosypujemy więcej bułki tartej ).
- Formujemy burgery i odstawiamy do lodówki na przynajmniej godzinę
- Skrapiamy oliwą i grillujemy z obu stron do otrzymania złocistego koloru
- Serwujemy na ugrillowanym pieczywie naan ze świeżymi warzywami polane tzatzikami oraz salsą.
- Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz