czwartek, 1 maja 2014

Sos do burgerów






  • majonez               50ml
  • ketchup                25ml
  • musztarda             10ml
  • worcestershire sos  5ml
  • korniszony             10gr
  • cebula                   15gr
  • koperek                  5gr
  • cukier  opcjonalnie  5gr
Przygotowanie



  1. Korniszony i cebulę pokroić w drobną kostkę.
  2. Koperek posiekać.
  3. Wymieszać majonez,ketchup,musztardę i worcestershire sos.
  4. Dodać korniszony,cebulę i koperek.
  5. Wymieszać i odstawić do lodówki na około 2 godziny przed spożyciem
  6. Smacznego

5 komentarzy:

  1. świetny sos!:)
    ostatnio robiłam coś podobnego ale jednak innego:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Czyli coś jakby sos 1000 wysp.

    OdpowiedzUsuń
  3. Robię bardzo podobny sos, tylko nie używam cukru. Raczej nie przepadam za słodkimi sosami, wolę o wiele bardziej kwaśne smaki.

    OdpowiedzUsuń
  4. No to poznajcie podobny sos który mój mąż nazwał sosem pani Misiowej.wszyscy którzy go spróbowali są zachwyceni.nadaje się do wszelkiego rodzaju sałatek letnich.do hamburgerów.gyrosa.i innych mięs oraz ryb a więc zastosowanie szerokie.podaję przepis. ....pół op .dużego jogurtu naturalnego..3 stołowe łyżki majonezu...łyźka musztardy..2 łyżki keczupu..3 starte ząbki czosnku..pół.łyżeczki cukru..łyżka stołowa przyprawy do gyrosa ..łyżka czerwonej.przyprawy Delikata do mięs Knorr.pozdrawiam smakoszy Ela

    OdpowiedzUsuń