środa, 22 maja 2013

Grillowany śledź




  • śledź
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • cytryna
  • masło z suszonych pomidorów i bazyli(przepis możecie znaleźć w dziale z dodatkami)
  • natka pietruszki do posypania


Przygotowanie


 Umyć,wypatroszyć i oczywiście pozbyć się łusek i płetw z naszego śledzia.Ponacinać tak aby temperatura mogla szybciej  wniknąć w naszą rybę.Skropić oliwą,posolić i popieprzyć.Grillować na rozgrzanym grillu po około 5 minut z każdej strony zależy od wielkości.Podawać skropione extra virgin oliwą sokiem z cytryny posypane drobno posiekaną natką pietruszki i masłem z suszonych pomidorów i bazyli.Gotowe smacznego.

6 komentarzy:

  1. jeszcze nigdy nie jadłam śledzia w takim wykonaniu, wygląda świetnie i zapewne tak samo smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to jest własnie celem tego bloga przedstawienie jak proste i smaczne może być gotowanie,jeszcze wiele niespodzianek czeka na was także zapraszam do odwiedzin i służę dobrą radą

      Usuń
  2. Genialne przygotowanie (zdjęcie), wygląda jak z broszury restauracji

    OdpowiedzUsuń
  3. Śledź z grilla to dla mnie totalna nowość. Do tej pory byłam fanką raczej sałatek śledziowych bądź śledzi w śmietanie, ale ten przepis mnie skusił. Muszę wypróbować go na moim grillu ogrodowym, który sobie niedawno kupiłam w sklepie z grillami. Bardzo lubię imprezy przy grillu, wreszcie zaserwuję rodzinie coś nowego.

    OdpowiedzUsuń
  4. 29 year-old Speech Pathologist Rollin Chewter, hailing from Brentwood Bay enjoys watching movies like Iron Eagle IV and Wood carving. Took a trip to Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve and drives a Ferrari 250 GT Cabriolet. nastepna strona

    OdpowiedzUsuń
  5. Grillowałem dotychczas pstrągi. Spróbuję ze śledziami.Pozdrawiam wszystkich!

    OdpowiedzUsuń