- śledź
- oliwa
- sól i pieprz
- cytryna
- masło z suszonych pomidorów i bazyli(przepis możecie znaleźć w dziale z dodatkami)
- natka pietruszki do posypania
Przygotowanie
Umyć,wypatroszyć i oczywiście pozbyć się łusek i płetw z naszego śledzia.Ponacinać tak aby temperatura mogla szybciej wniknąć w naszą rybę.Skropić oliwą,posolić i popieprzyć.Grillować na rozgrzanym grillu po około 5 minut z każdej strony zależy od wielkości.Podawać skropione extra virgin oliwą sokiem z cytryny posypane drobno posiekaną natką pietruszki i masłem z suszonych pomidorów i bazyli.Gotowe smacznego.
jeszcze nigdy nie jadłam śledzia w takim wykonaniu, wygląda świetnie i zapewne tak samo smakuje:)
OdpowiedzUsuńto jest własnie celem tego bloga przedstawienie jak proste i smaczne może być gotowanie,jeszcze wiele niespodzianek czeka na was także zapraszam do odwiedzin i służę dobrą radą
UsuńGenialne przygotowanie (zdjęcie), wygląda jak z broszury restauracji
OdpowiedzUsuńŚledź z grilla to dla mnie totalna nowość. Do tej pory byłam fanką raczej sałatek śledziowych bądź śledzi w śmietanie, ale ten przepis mnie skusił. Muszę wypróbować go na moim grillu ogrodowym, który sobie niedawno kupiłam w sklepie z grillami. Bardzo lubię imprezy przy grillu, wreszcie zaserwuję rodzinie coś nowego.
OdpowiedzUsuń29 year-old Speech Pathologist Rollin Chewter, hailing from Brentwood Bay enjoys watching movies like Iron Eagle IV and Wood carving. Took a trip to Tsingy de Bemaraha Strict Nature Reserve and drives a Ferrari 250 GT Cabriolet. nastepna strona
OdpowiedzUsuńGrillowałem dotychczas pstrągi. Spróbuję ze śledziami.Pozdrawiam wszystkich!
OdpowiedzUsuń