- 1 kg krewetek mogą być całe ja użyłem same ogony
- 2-4 limonek
- 4-6 ząbków czosnku
- 2-4 papryczek chilli
- oliwa
- sól i pieprz
- patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
Krewetki opłukać w zimnej wodzie.Zetrzeć skórkę z limonki i wycisnąć sok.Chilli drobno pokroić.Czosnek wycisnąć lub drobno posiekać.Wszystkie składniki wymieszać z oliwą.Zalać krewetki marynatą i odstawić do lodówki na pól godziny.Nadziewać na patyczki do szaszłyków po około 5 do 6 krewetek,posolić popieprzyć,grillować na mocno rozgrzanym grillu po około 2 minuty z każdej strony.Serwować z słodko ostrym sosem.Gotowe życzę smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz