poniedziałek, 3 czerwca 2013

Grillowane krewetki



  • 1 kg krewetek mogą być całe ja użyłem same ogony
  • 2-4 limonek
  • 4-6 ząbków czosnku
  • 2-4 papryczek chilli
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • patyczki do szaszłyków
Przygotowanie
Krewetki opłukać w zimnej wodzie.Zetrzeć skórkę z limonki i wycisnąć sok.Chilli drobno pokroić.Czosnek wycisnąć lub drobno posiekać.Wszystkie składniki wymieszać  z oliwą.Zalać krewetki marynatą i odstawić do lodówki na pól godziny.Nadziewać na patyczki do szaszłyków po około 5 do 6 krewetek,posolić popieprzyć,grillować na mocno rozgrzanym grillu po około 2 minuty z każdej strony.Serwować z słodko ostrym sosem.Gotowe życzę smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz