- pół ogórka pokrojoneko w pół plastry
- 300 gr pomidorów
- 3 ogórki małosolne lub kiszone
- pęczek rzodkiewki
- pół puszki kukurydzy
- sałata mieszanka
- suszona cebula
- 50 ml soku z cytryny
- 150 ml oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 5 gr kopru
- 10 ml miodu
- łyżeczka musztardy
- sól i pieprz
Wszystkie składniki na sos wrzucamy do pojemnika i miksujemy przy pomocy blendera,w taki oto sposób uzyskaliśmy najprostszy pod słońcem sosik do naszej sałatki grillowej.Sos odstawiamy do lodówki do schłodzenia,a w między czasie przygotowujemy sałatkę.Pomidory (ja użyłem koktajlowych)kroimy w połówki,ogórka w pół plastry,rzodkiewkę i ogórki małosolne w plastry,mieszamy wszystko z kukurydzą, sałatą i naszym wcześniej przygotowanym sosem.Posypujemy suszoną cebulą,gotowe do spożycia.Smacznego.
bardzo smaczna i jakie dobre skladniki, ale ja dodaje jeszce maciupinke smazonego bockzuw malusia kosteczke, najlepszy wedozny od kani, wtedy salatka nadaje sie nie tylko na grilla:)
OdpowiedzUsuńa co chodzi z tym koprem, w jakiej ma być postaci? Chodzi o natkę ?
OdpowiedzUsuńChodzi o świeży koperek :-) Mój błąd.Dzięki wielkie.Pozdrawiam
UsuńDzięki za odpowiedź. Już nie mogę się doczekać aż ją zrobię :-)
OdpowiedzUsuń