wtorek, 22 lipca 2014

Kofta kebab



                                         Składniki

  • 0,5 kg mielonego jagnięcego
  • ostra papryczka
  • kolendra
  • mięta
  • kminek mielony
  • kolendra suszona
  • czosnek świeży lub suszony
  • łyżeczka pataks achari
  • sól

           Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.



Formujemy kebaby i nadziewamy na wcześniej namoczone w wodzie wykałaczki.Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu  około 8 do 10 minut często obracając.


Jako dodatek polecam surówkę z pomidora,ogórka,cebuli z dodatkiem kolendry,chilli,limonki i miodu.

5 komentarzy:

  1. bardzo apetycznie wyglądające danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przeapetycznie wygląda...

    OdpowiedzUsuń
  3. Gdzie mozna kupic pataks achari ?

    OdpowiedzUsuń
  4. A mi się nie udało! Próbowałam zrobić na grillu gazowym. Wszystko mi się rozleciało. Powiedzcie mi, co ja zrobiłam źle?

    OdpowiedzUsuń
  5. Wyglądają niesamowicie apetycznie! Bardzo chętnie wypróbuję nowe przepisy, akurat mój mąż ostatnio kupił naszej rodzinie grill Weber elektryczny i czas najwyższy go wypróbować. :)

    OdpowiedzUsuń