Kofta kebab
Składniki
- 0,5 kg mielonego jagnięcego
- ostra papryczka
- kolendra
- mięta
- kminek mielony
- kolendra suszona
- czosnek świeży lub suszony
- łyżeczka pataks achari
- sól
Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.
Formujemy kebaby i nadziewamy na wcześniej namoczone w wodzie wykałaczki.Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu około 8 do 10 minut często obracając.
Jako dodatek polecam surówkę z pomidora,ogórka,cebuli z dodatkiem kolendry,chilli,limonki i miodu.
bardzo apetycznie wyglądające danie :)
OdpowiedzUsuńPrzeapetycznie wygląda...
OdpowiedzUsuńGdzie mozna kupic pataks achari ?
OdpowiedzUsuńA mi się nie udało! Próbowałam zrobić na grillu gazowym. Wszystko mi się rozleciało. Powiedzcie mi, co ja zrobiłam źle?
OdpowiedzUsuńWyglądają niesamowicie apetycznie! Bardzo chętnie wypróbuję nowe przepisy, akurat mój mąż ostatnio kupił naszej rodzinie grill Weber elektryczny i czas najwyższy go wypróbować. :)
OdpowiedzUsuń