wtorek, 1 lipca 2014

Surf&Turf



  • 2 steki z antrykotu 
  • 4 langustynki
  • 2 duże krewetki
  • czosnek
  • ostra papryczka
  • szalotka
  • masło
  • oliwa
  • natka pietruszki
  • białe wino
  • rukiew wodna
  • cytryna


Przygotowanie


  1. Cebulę,czosnek i ostrą papryczkę kroimy drobno i mieszamy z oliwą.Przygotowaną marynatą zalewamy krewetki i langustyny (odstawiamy do lodówki na 2 godziny)
  2. Steka skrapiamy oliwą i grillujemy na mocno rozgrzanym grillu.
  3. Ugrillowanego steka odstawiamy w ciepłe miejsce na przynajmniej 5 minut na odpoczynek
  4. Czas na owoce morza odrobina soli morskiej i szybkie grillowanie 3 do 4 minut.
  5. Pozostałość marynaty podsmażamy z dodatkiem masła i wina otrzymamy w ten sposób wyśmienity sos.
  6. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz