- 2 steki z antrykotu
- 4 langustynki
- 2 duże krewetki
- czosnek
- ostra papryczka
- szalotka
- masło
- oliwa
- natka pietruszki
- białe wino
- rukiew wodna
- cytryna
Przygotowanie
- Cebulę,czosnek i ostrą papryczkę kroimy drobno i mieszamy z oliwą.Przygotowaną marynatą zalewamy krewetki i langustyny (odstawiamy do lodówki na 2 godziny)
- Steka skrapiamy oliwą i grillujemy na mocno rozgrzanym grillu.
- Ugrillowanego steka odstawiamy w ciepłe miejsce na przynajmniej 5 minut na odpoczynek
- Czas na owoce morza odrobina soli morskiej i szybkie grillowanie 3 do 4 minut.
- Pozostałość marynaty podsmażamy z dodatkiem masła i wina otrzymamy w ten sposób wyśmienity sos.
- Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz