Dorsz z ratatouille
Składniki
- filety z dorsza
- 2 cukinie
- bakłażan
- cebula
- papryka żółta i czerwona
- czosnek
- bazylia
- tymianek
- oregano
- 4 pomidory
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- oliwa
- cukier
- S+P
Przygotowanie
- Warzywa myjemy i kroimy w kostkę.
- Podsmażamy cebulę z czosnkiem aż zmiękną,dodajemy paprykę i po około 10 minutach resztę warzyw,dusimy około 10 minut.
- Czas na drobno posiekane zioła i koncentrat pomidorowy.
- Doprawiamy do smaku pieprzem,solą i cukrem.
- Dorsza skrapiamy oliwą,solimy i pieprzymy.
- Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu po około 4 minuty z każdej strony w zależności od grubości filetów.
- Nakładamy ratatouille i układamy dorsza.
- Gotowe
Rybka i dużo warzyw, super skomponowany posiłek :)
OdpowiedzUsuń