Przepis na 4 Burgery |
Chorizo burger
- 500g kiełbasy surowej lub mielonego mięsa wieprzowego
- 1 cebula
- 2 ostre papryczki
- 6-8 ząbków czosnku
- kolendra
- 100g wędzonej papryki lub słodkiej suszonej
- sól,pieprz
- opcjonalnie rum albo tequilla ale bez przesady
Przygotowanie
Obrać i drobno posiekać cebulę,ostrą papryczkę i czosnek.Podsmażyć na patelni dodać wędzonej lub suchej słodkiej papryki,wszystko podsmażamy na jednolitą masę.Wystudzić dodać do mięsa wszystko razem wymieszać dodać pokrojoną kolendrę przyprawić do smaku pieprzem i solą w przypadku użycia kiełbasy ostrożnie z solą.Możemy dodać takich przypraw jak kminek,cynamon nada to dodatkowego smaku naszemu burgerowi.Wstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Majonez wymieszać z sokiem i skórką z limonki oraz drobno posiekaną ostrą papryczką można użyć blendera.
Grillować z obu stron na mocno rozgrzanym grillu podawać w bułce polane naszym limonkowo-chilli majonezem.Gotowe.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz