czwartek, 16 maja 2013

Ostry a la"Chorizo" Burger


 Przepis na 4 Burgery




Chorizo burger
  • 500g  kiełbasy surowej lub mielonego mięsa wieprzowego
  • 1  cebula
  • 2 ostre papryczki
  • 6-8 ząbków czosnku
  • kolendra
  • 100g wędzonej papryki lub słodkiej suszonej
  • sól,pieprz
  • opcjonalnie rum albo tequilla ale bez przesady
Limonkowo-chilli majonez

  • 200ml majonezu
  • 2 ostre papryczki
  • 2 limonki
Przygotowanie

Obrać i drobno posiekać cebulę,ostrą papryczkę i czosnek.Podsmażyć na patelni dodać wędzonej  lub suchej słodkiej papryki,wszystko podsmażamy na jednolitą masę.Wystudzić dodać do mięsa wszystko razem wymieszać dodać pokrojoną kolendrę przyprawić do smaku pieprzem i solą w przypadku użycia kiełbasy ostrożnie z solą.Możemy dodać takich przypraw jak kminek,cynamon nada to dodatkowego smaku naszemu burgerowi.Wstawić do lodówki na minimum pół godziny.
Majonez wymieszać z sokiem i skórką z limonki oraz drobno posiekaną ostrą papryczką można użyć blendera.
Grillować z obu stron na mocno rozgrzanym grillu podawać w bułce polane naszym limonkowo-chilli majonezem.Gotowe.Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz