Przepis na 2 porcje |
- 2 piersi kurczaka
- 1 rzymska sałata
- ser parmezan kilka cienkich plastrów(użyjcie obieraczki do warzyw)
- 2 wrapy
- 50g parmezanu
- 125g majonezu
- 1 ząbek czosnku
- 4 filety anchovy
- 1 cytryna
- pół łyżeczki musztardy
- sól i pieprz
Przygotowanie
Kurczaka posolić,popieprzyć grilować na mocno rozgrzanym grilu z obu stron.Parmezan zetrzeć na tarce dodać,majonez,musztardę,czosnek,pokrojone anchovy filety wymieszać doprawić do smaku pieprzem,solą i sokiem z cytryny.Sos gotowy.Umyć sałatę porozrywać lub pociąć na mniejsze kawałki wymieszać z sosem i parmezanem.Ugrilowanego kurczaka pokroić w paski.Na wrapie układać sałatę kurczaka zawinać.Gotowe.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz