Zapraszam wszystkich serdecznie na pyszną i łatwą w przygotowaniu kanapkę ze stekiem wołowym,która jest jedną z moich ulubionych.
Składniki
- stek wołowy ja użyłem antrykot wołowy
- chleb panini lub wasz ulubiony chleb
- rukola
- pomidor pokrojony w plasterki
- ogórek konserwowy plasterki
- ser parmezan starty na plastry przy pomocy obieraczki do warzyw
- łyżka startego chrzanu
- łyżka majonezu
- whisky sos
- oliwa truflowa opcjonalnie
- Steka skrapiamy oliwą i grillujemy z obu stron na mocno rozgrzanym grillu (ja grillowałem swojego po około 3 minuty z każdej strony,jeśli nie lubicie krwistego grillujcie 8 do 10 minut w zależności od grubości ).
- Ugrillowanego steka odstawiamy w ciepłe miejsce na przynajmniej 5 minut aby się rozluźnił
- Pieczywo grillujemy następnie smarujemy majonezem wymieszanym z chrzanem.
- Układamy rukola,pomidor,ogórek,stek pokrojony w plastry,starty parmezan,opcjonalnie oliwa truflowa,whisky sos.
- Gotowe prosty i pyszny przepis :-)
Bardzo dobry przepis. Polecam!
OdpowiedzUsuń