niedziela, 19 maja 2013

Marokański szaszłyk z kurczaka


Przepis na 2 porcje


  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki jogurtu
  • pół cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1-2 ząbki czosnku
  • pół łyżeczki cynamonu,kolendry,słodkiej papryki,kminku
  • szczypta kurkumy
  • sól i pieprz

Przygotowanie



Kurczaka i cebulę pokroić w 2 centymetrową kostkę.Wszystkie przyprawy wymieszać z jogurtem startą skórką z cytryny ,roztartym czosnkiem i miodem.Marynatę wymieszać z kurczakiem i zostawić w lodówce na noc.Nadziewać na patyki do szaszłyków i grilować z obu stron po około 5 minut.Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz