Przepis na 2 porcje |
- 2 piersi z kurczaka
- 1 rzymska sałata
- 1 cytryna
- bagietka
- tymianek
- czosnek
- anchovy filety
- musztarda
- majonez
- oliwa
- sól i pieprz
Kurczaka posolić popieprzyć grilować z obu stron na mocno rozgrzanym grilu.Bagietkę pokroić w 1cm kostkę wymieszać z oliwą,czosnkiem,tymiankiem solą i pieprzem podpiec w piekarniku 8-10 minut.Majonez,musztardę,parmezan,czosnek i anchovy wymieszać doprawić do smaku pieprzem,solą i sokiem z cytryny.Sałatę umyć porozrywać lub pokroić na mniejsze kawałki wymieszać z sosem,cienkimi plasterkami parmezanu,grzankami i kurczakiem.Gotowe.Smacznego.
Fajny pomysł na sałatkę cezar. Ja robiłam ostatnio sałatkę na bazie mięsa z tuńczyka i bez grzanek z bułki. Była pyszna.
OdpowiedzUsuńChoć Twoja wersja sałatki cezar też bardzo mi sie podoba:)