piątek, 17 maja 2013

Sałatka"Cezar" z grilowanym kurczakiem


Przepis na 2 porcje

  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 rzymska sałata
  • 1 cytryna
  • bagietka
  • tymianek
  • czosnek
  • anchovy filety
  • musztarda
  • majonez
  • oliwa
  • sól i pieprz
Przygotowanie


Kurczaka posolić popieprzyć grilować z obu stron na mocno rozgrzanym grilu.Bagietkę pokroić w 1cm kostkę wymieszać z oliwą,czosnkiem,tymiankiem solą i pieprzem podpiec w piekarniku 8-10 minut.Majonez,musztardę,parmezan,czosnek i anchovy wymieszać doprawić do smaku pieprzem,solą i sokiem z cytryny.Sałatę umyć porozrywać lub pokroić na mniejsze kawałki wymieszać z sosem,cienkimi plasterkami parmezanu,grzankami i kurczakiem.Gotowe.Smacznego.

1 komentarz:

  1. Fajny pomysł na sałatkę cezar. Ja robiłam ostatnio sałatkę na bazie mięsa z tuńczyka i bez grzanek z bułki. Była pyszna.
    Choć Twoja wersja sałatki cezar też bardzo mi sie podoba:)

    OdpowiedzUsuń