- filet z dorsza
- 6 plastrów szynki parmeńskiej
- ciecierzyca z puszki
- czerwona fasola z puszki
- czarno oczko fasola lub inna fasola z puszki
- kolendra
- oliwa
- cytryna
- sól
- pieprz
Filet pokroić na kawałki i zawinąć w szynkę parmeńską,odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny co pozwoli na lepsze przyklejenie szynki do ryby.W między czasie mieszamy fasole dodajemy drobno posiekaną kolendrę, sok z cytryny, oliwę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Rybę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu z obu stron.Przygotowaną sałatkę układamy na środku talerza na sałatce rybę delikatnie skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem.Smacznego
Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam biala rybe.. ciagle tylko losos i losos :)
OdpowiedzUsuńGenialny przepis! Jest w nim wszystko co lubie <3
Dzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena
OdpowiedzUsuń