środa, 18 września 2013

Grillowany dorsz na sałatce z fasoli


  • filet z dorsza
  • 6 plastrów szynki parmeńskiej
  • ciecierzyca z puszki
  • czerwona fasola z puszki
  • czarno oczko fasola lub inna fasola z puszki
  • kolendra
  • oliwa
  • cytryna
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie

Filet pokroić na kawałki i zawinąć w szynkę parmeńską,odstawić do lodówki na przynajmniej pół godziny co pozwoli na lepsze przyklejenie szynki do ryby.W między czasie mieszamy fasole dodajemy drobno posiekaną kolendrę, sok z cytryny, oliwę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Rybę grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu z obu stron.Przygotowaną sałatkę układamy na środku talerza na sałatce rybę delikatnie skrapiamy oliwą i posypujemy pieprzem.Smacznego

2 komentarze:

  1. Nie pamietam kiedy ostatnio jadlam biala rybe.. ciagle tylko losos i losos :)
    Genialny przepis! Jest w nim wszystko co lubie <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry, Zwracam się z uprzejmą prośbą o podanie kontaktowego adresu e-mail na kontakt@blog-media.pl w celu umożliwienia przekazania propozycji współpracy. Pozdrawiam serdecznie, Magdalena

    OdpowiedzUsuń