- cebula
- 5 ząbków czosnku
- 2 ostre papryczki
- 2 łyżki worcestershire sosu
- 4 łyżki octu balsamicznego
- łyżka musztardy
- 200 ml ketchupu
- łyżka papryki wędzonej
- pomarańcza
- 100 gr brązowego cukru
- oliwa
Cebulę i czosnek obrać i pokroić jak najdrobniej (możemy użyć blendera) papryczkę chilli kroimy na pół i pozbywamy się nasion a następnie drobno kroimy.Rozgrzewamy patelnię i podsmażamy otrzymaną pastę do otrzymania brązowego koloru,dodajemy paprykę wędzoną,cukier podsmażamy wszystko około 5 minut dodajemy worcester sos ,ocet,ketchup,musztardę,sok i skórkę z pomarańczy i gotujemy wszystko na wolnym ogniu przez około 20 minut.Następnie przecedzamy przez drobne sito solimy i pieprzymy do smaku.Otrzymany sos schładzamy.Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz