wtorek, 21 stycznia 2014

Burger z piersi kurczaka



  • pierś z kurczaka na  1 burgera
  • bułka burgerowa
  • sałata 
  • pomidor
  • majonez
  • sos bbq
  • chutney z cebuli



Sposób przygotowania


  1. Cebulę kroimy w piórka podsmażamy na oliwie aż zmieknie dodajemy octu winnego lub balsamicznego wygotowujemy ostry octowy zapach dodajemy cukru dusimy na wolnym ogniu około 25 minut dodajemy sól i pieprz do smaku.Chutney gotowe
  2. Pierś z kurczaka kroimy po długości w pół,smarujemy oliwą, solimy,pieprzymy i grillujemy z obu stron 
  3. Bułkę kroimy i grillujemy z obu stron
  4. Układamy spód bułki smarujemy majonezem następnie liść sałaty,pomidor,grillowana pierś z kurczaka,cebulowe chutney,sos bbq i góra bułki.
  5. Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz