- 0.5 kg steka wołowego (ja użyłem rumsztyka-rump steak)
- 100 gr rukoli
- 100 gr rukwi wodnej
- 20 pomidorów koktajlowych
- czerwona cebula
- parmezan
- glazura balsamiczna
- młodziutkie ziemniaki
- sól morska
- świeżo mielony pieprz
Ziemniaki podgotować,ostudzić pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni aż nabiorą ładnego rumianego koloru.Pomidory pokroić w połówki, cebulę w piórka.Steka skropić oliwą posolić, popieprzyć i grillować na dobrze rozgrzanym grillu z obu stron,odstawić do odsapnięcia w ciepłym miejscu na kilka minut.Parmezan przy użyciu obieraczki do warzyw pociąć w długie paski.Na talerzu układamy rukolę i rukiew skropione extra virgin oliwą,pokrojonego steka ,ziemniaki,cebulę ,pomidory,parmezan, polać glazurą balsamiczną.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz