Przepis na 4 szaszłyki
- 0.5 kg polędwicy wołowej
- 12 krewetek
- papryczka chilli
- 2 ząbki czosnku
- kolendra
- limonka
- oliwa
- sól i pieprz
Mięso pokroić w kostkę 3 cm krewetki naciąć wzdłuż kręgosłupa i wyczyścić.Czosnek wycisnąć wymieszać z papryczką chilli,kolendrą i startą skórką z limonki,tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso i krewetki i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny.Nabijajcie na namoczone w wodzie patyki do szaszłyków na przemian raz mięso raz krewetkę.Posolić i popieprzyć.Grillować na średnio rozgrzanym grillu z obu stron do momentu aż krewetki staną się pomarańczowe to znaczy że są nasze szaszłyczki są gotowe.Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz