środa, 24 lipca 2013

Surf&turf

                       
                                                   Przepis na 4 szaszłyki

  • 0.5 kg polędwicy wołowej
  • 12 krewetek 
  • papryczka chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • kolendra
  • limonka
  • oliwa
  • sól i pieprz
Przygotowanie

Mięso pokroić w kostkę 3 cm krewetki naciąć wzdłuż kręgosłupa i wyczyścić.Czosnek wycisnąć wymieszać z papryczką chilli,kolendrą i startą skórką z limonki,tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso i krewetki i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny.Nabijajcie na namoczone w wodzie patyki do szaszłyków na przemian raz mięso raz krewetkę.Posolić i popieprzyć.Grillować na średnio rozgrzanym grillu z obu stron do momentu aż krewetki staną się pomarańczowe to znaczy że są nasze szaszłyczki są gotowe.Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz