Przepis na 2 porcje
- 2 okonie morskie (sea bass),może być inna ryba lub filety
- oliwa
- sól i pieprz
- sałatka z grillowanych warzyw (dział z dodatkami)
Przygotowanie
Rybę oskrobać z łusek, wypatroszyć, odciąć płetwy i wyfiletować (nacinamy ostrym nożem od samego grzbietu wzdłuż ości) tak abyście otrzymali dwa filety z ryby (można również grillować lub piec całą rybę).Ponacinać rybę, skropić oliwą, posolić popieprzyć i jak wolicie można grillować z obu stron po około 3 minuty ja usmażyłem na patelni.Smażymy na stronie ze skórą około 3 minuty na bardzo rozgrzanej patelni, jak skóra zrobi się chrupiąca przerzucamy na drugą stronę na dosłownie minutę.Serwować na sałatce z grillowanych warzyw skropione extra virgin oliwą i posypane świeżo zmielonym pieprzem.Gotowe smacznego |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz