środa, 29 stycznia 2014

Grillowana łopatka wieprzowa




  • 5 ząbków czosnku 
  • centymetrowy kawałek imbiru
  • łyżka wina ryżowego
  • łyżeczka oleju sezamowego
  • łyżka przyprawy pięć smaków
  • łyżka sosu sojowego
  • łyżka sosu hoisin
  • 2 łyżki miodu
  • łyżka sosu ostrygowego
  • łyżka red bean curd (sfermentowany tofu w czerwonym sosie)
  • steki z łopatki wieprzowej



Czosnek wycisnąć,imbir scieramy na tarce o małych otworach i mieszamy wszystkie pozostałe składniki.Otrzymaną marynatą zalewamy steki z łopatki i odstawiamy do lodówki na minimalnie 8 godzin.Grillujemy z obu stron na średnio rozgrzanym grillu.Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz