środa, 22 maja 2013

Grillowany śledź




  • śledź
  • oliwa
  • sól i pieprz
  • cytryna
  • masło z suszonych pomidorów i bazyli(przepis możecie znaleźć w dziale z dodatkami)
  • natka pietruszki do posypania


Przygotowanie


 Umyć,wypatroszyć i oczywiście pozbyć się łusek i płetw z naszego śledzia.Ponacinać tak aby temperatura mogla szybciej  wniknąć w naszą rybę.Skropić oliwą,posolić i popieprzyć.Grillować na rozgrzanym grillu po około 5 minut z każdej strony zależy od wielkości.Podawać skropione extra virgin oliwą sokiem z cytryny posypane drobno posiekaną natką pietruszki i masłem z suszonych pomidorów i bazyli.Gotowe smacznego.

3 komentarze:

  1. jeszcze nigdy nie jadłam śledzia w takim wykonaniu, wygląda świetnie i zapewne tak samo smakuje:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to jest własnie celem tego bloga przedstawienie jak proste i smaczne może być gotowanie,jeszcze wiele niespodzianek czeka na was także zapraszam do odwiedzin i służę dobrą radą

      Usuń
  2. Genialne przygotowanie (zdjęcie), wygląda jak z broszury restauracji

    OdpowiedzUsuń