wtorek, 28 maja 2013

Sałatka z grillowanych warzyw




  •  8-10 małych bakłażanów lub 2-4 dużych
  • 2 papryki 1 czerwona i 1 żółta
  • karczochy jak macie to świeże jak nie to słoiczek grillowanych w oliwie jak w moim przypadku
  • słoiczek oliwek
  • słoiczek suszonych pomidorów
  • cytryna
  • bazylia
  • 4-6 ząbków czosnku
  • tymianek
  • oliwa

Przygotowanie


Bakłażany przekroić w pół jak macie małe jak większe w krążki.Paprykę pokroić w duże paski,kostkę bez znaczenia.Warzywa wymieszać z olejem z suszonych pomidorów, czosnkiem i tymiankiem.Grillować do momentu aż zmiękną i nabiorą koloru co nada im smaku.Wymieszać z oliwkami,suszonymi pomidorami i karczochami dodać sok z cytryny sól i pieprz do smaku.Gotowe smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz