- 1 kg podudzia z kurczaka
- tymianek
- 2 cytryny
- 4-8 ząbków czosnku
- oliwa
- sól i pieprz
Czosnek wycisnąć,tymianek drobno pokroić,zetrzeć skórkę z cytryny i wycisnąć sok.Wszystkie składniki wymieszać z oliwą.Przygotowaną marynatą zalewamy podudzia i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny.Grillujemy na średnio rozgrzanym grillu często zmieniając stronę tak abyśmy nie spalili mięsa na zewnątrz a wciąż mieli surowe w środku.Jeśli nie macie termometru do sprawdzenia czy mięso jest gotowe przetnijcie jedno podudzie i sprawdźcie,jeśli nadal nie jest gotowe wrzucić ponownie na grilla (czas grillowania około 20 do 30 minut).Jeśli mięso nie jest czerwone i odchodzi swobodnie od kości znaczy że jest ugrillowane.Smacznego.
bardzo smacznie doprawione i jaka ładna rumiana skórka:)
OdpowiedzUsuń