poniedziałek, 15 lipca 2013

Orzeźwiający arbuzowy slush z miętą i limonką

Przepis na 2 porcje

  • ćwiartka arbuza
  • 1 limonka
  • kilka listków mięty
  • 2 łyżki cukru
  • pół szklanki lemoniady

Przygotowanie


Arbuza pokroić w kostkę i zamrozić na przynajmniej 2 godziny. Zetrzeć skórkę z limonki i wycisnąć sok. Drobno pokroić miętę. Zamrożonego arbuza zmiksować z resztą składników. Gotowe, smacznego:)


3 komentarze:

  1. a jakis alkohol do tego, można ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie że można od czystej wódki przez smakowe cytrynowe, grejpfrutowe, miętowe,wiśniowe, biały rum a nawet z tequilą dałoby radę.

      Usuń
  2. Ojjjj orzeźwiłabym się teraz takim napojem :))

    OdpowiedzUsuń